Zimski škornji za otroka


Pri manjših otrocih težko prihranimo za čevlje, ker jim nogica hitro raste, ne moremo pa jim kupiti prevelike, ker njihov korak ne bo varen.  Pri nas pozimi pridejo vedno v poštev zimski škornji, veliko otrok že nosi samo tople visoke čevlje, meni pa se zdi najlažje in najbolj praktično, če ima otrok pozimi tople podložene škornje, ker lahko tako rešiš eno obutev, čez celo zimo.

Enostavno se ne obremenjujem več, ker so škornji za zimo res najboljša rešitev, prejšnja leta sem se tudi sama lovila glede tega, saj veste, kako lepo je otroka obleči in obuti moderno, da je videti lep. Tako sem tudi sama kupovala pozimi več obutve zanj, prišli so v poštev škornji, visoki podloženi čevlji in visoki ne podloženi. Na koncu pa sem videla, da so nekateri celo ostali ne nošeni in na koncu jih je otrok prerasel. Tako sem samo zapravila in čisto nič drugega.

Zato so do sedaj škornji edina zimska obutev, dokler mi otrok ne komplicira. Zima tako hitro mine, da je res nepotrebno kupovati več obutve. Je pa res, da nekatere družine hodijo veliko na smučanje in po hribih, to pa je nekaj čisto drugega, mi smo bolj poletna družina in čez zimo ne hodimo po smučiščih, ampak bolj čakamo , da zima mine, zato so zimski škornji dovolj.

Ne predstavljam pa si, da je to edina obutev, če po zimi veliko hodimo okoli, takrat otrok mora imeti več tople obutve, ker eno obutev hitro zmoči in potrebuje nekaj za preobut. Družine so različne, mi živimo skromno, nekateri, ki imajo veliko denarja, se z menoj ne morejo strinjati, prav zaprav me enostavno ne morejo razumeti, da so eni otroški škornji za celo zimo dovolj. Tako je, če moraš gledati na denar, ker ga nimaš veliko, tako so dovolj eni sami zimski škornji in še dobro, da se majhni otroci ne ocenjujejo med seboj po oblačenju in obutvi.