Strešna kritina je precej specifična zadeva


Nekaj časa nazaj je bilo pri nas res veliko neurje in nam je nekako uničilo streho. Nekateri strešniki so kar odleteli in vse skupaj začelo puščati. Takrat smo vedeli, da naša strešna kritina ni bila ravno dobro postavljena. Poiskali smo nekoga na spletu, ki bi znal to zelo lepo popraviti, pred tem pa smo seveda vprašali prijatelje, če kdo koga pozna. Seveda so se prijatelji takoj odzvali in so rekli, da bodo oni pomagali. Hvala bogu imamo nekatere prijatelje, ki so seveda zaposleni v raznih gradbenih podjetjih.

Strešna kritina je precej specifična zadeva

Najprej smo jim povedali, Kakšna je situacija in kaj se je zgodilo, potem pa smo se seveda lotili same strešne kritine. Strešna kritina je bila popolnoma uničena in smo jo morali res v celoti popraviti oziroma zamenjati. Ko so naši prijatelji videli našo strešno kritino so bili najprej seveda presenečeni, da ni več puščalo notri v hišo. Mi smo mislili, da je le nekaj strešnikov odneslo, potem pa smo videli, da so prijatelji odkrili veliko več. Strešna kritina je bila tako res zelo, zelo slabo narejena že v začetku.

Z ena od prijateljev sem se odpravila v trgovino, da smo skupaj izbrali strešno kritino in da smo se lotili dela. Strešna kritina, ki sem jo izbrala, se mi je zdela res najbolj primerna, saj sem vsaj približno vedela, koliko je moj oče pripravljen zapraviti. Tudi prijatelj je rekel, da je to popolnoma v redu. Strešna kritina in ravno zato smo se odločili zanjo. Ko sva prišla domov, so se prijatelji takoj lotili dela in v manj kot tednu dni smo že imeli novo streho. Na žalost smo imeli vmes še nekaj slabega vremena, tako da delo ni bilo narejeno hitreje, kljub temu, da bi lahko bilo. Dejstvo pa je, da je bila strešna kritina tokrat postavljena za prav in brez kakršnih koli pomanjkljivosti, tako da se sedaj res ne rabimo bati, ko bo slabo vreme.