Slab vid in prva očala za branje


Prvič sem opazila, da slabo vidim, ko mi je prijateljica v trgovini opozorila, če slabo vidim. Ko sem jo vprašala, zakaj tako misli, mi je rekla, da ko gledam na telefon si ga dajem z roko daleč od oči. Takrat sem prvič pomislila, da res slabše vidim, ampak nisem polagala pozornosti. Živela sem naprej, kot da vidim dobro, potem pa so se počasi začeli problemi, ker sem videla še slabše. Takrat sem se odločila, da grem na prvi pregled. Ko sem šla na pregled oči, mi je zdravnik povedal, da bodo potrebna očala in me vprašal zakaj sem čakala tako dolgo, da bi potrebovala očala že prej. 

Slab vid in prva očala za branje

Vprašanje, kako delam za računalnikom je bilo na mestu.

Povedala sem mu, da težko in včasih določenih stavkov ne vidim prebrati. Tako sem dobila svoja prva očala. Moram priznati, da nisem bila navdušena, tako kot so nekateri, ko lahko izbirajo svoj prvi okvir in so tako lahko z očali bolj modni. Mene so očala enostavno motila in nisem se mogla sprijazniti, da jih bom morala nositi. Še danes jih dajem gor in dol. Enostavno jih ne morem nositi ves dan. Včasih, ko ne delm, jih enostavno ne nosim. Nikoli nisem vprašala, kaj bi iblo bojše zame, ali da jih nosim vedno ali samo občasno. Kakor pa vidim, jih bom morala slej ko prej nositi skozi, ker vidim vedno slabše. 

Prva očala so vedno strah in trepet, sama sem se dolgo navajala nanje. Ne vem, kako bi se lahko človek navadil na očala v enem dnevu, če jih prej nikoli ni nosil.