Rada se športna oprema pozablja doma


Otroci v osnovnih in srednjih šolah imajo obvezni športni program, ki se imenuje športna vzgoja, in tam se za izvedbo načrta potrebuje športna oprema. Spomin se da sem, predvsem v osnovni šoli, večkrat pozabila si prinesti športno opremo in sem zato morala izvesiti od pouka. To mi ni bilo najbolj všeč, saj sem od učitelja za kazen dobila neupravičeno uro pri športni vzgoji ter nisem se smela igrati s sošolci. Vem da sem si takrat mislila, da bi športna oprema morala biti na voljo tudi za posojo v šoli. Bilo bi veliko lažje za otroke, če bi šole imele na razpolago dodatno opremo, ki bi jim omogočala izposojo, če bi športna oprema po pomoti ostala doma. Tako kot imajo na Japonskem šole svojo šolsko in športno uniformo, bi lahko v tem smislu šole pri nas imele v rezervi športno opremo za vse udeležence.

Rada se športna oprema pozablja doma

Vendar, sedaj ko o tem bolj razmišljam se mi zdi skoraj nemogoče, saj športna oprema bi se morala dobavljati v vseh možnih merah, saj je vsak otrok drugačen. Poleg tega bi s tem šola bila še dodatno finančno obremenjena, zato ta izvedba ne bi mogla obstajati. Razen, če bi športna oprema bila ponujena kot možnost za sofinanciranja šole s starši, torej govorimo o skupni nabavi in dobavi. S tem bi si lahko vsak starš zagotovil, da njegov otrok ne bo imel neupravičenih ur, zaradi pozabljanja športne opreme. Otrok pa bi užival ob razgibavanju in igranju s sošolci.

Tako bi torej lahko rešili problem, ki nastane če otrok k pouku ne prinese potrebne opreme za izvedbo. Saj je tudi malo hecno, da na primer pri ostalih šolskih predmetih imajo na razpolago izposoje potrebščin, kot so merila, laboratorijske halje, zaščitne rokavice in očala, električni aparati in razne druge aparature. Vse to imajo na voljo za izposojo, ker je potrebno za izvedbo vaj in dela pri pouku. Zato menim, da bi bilo vredno vsaj predebatirati še o možnosti izposoje športne opreme.