Povabljena sem na rojstni dan našega župana


Povabljena sem na rojstni dan našega župana

V zadnjem času se mi dogajajo velike spremembe v življenju. Ker sem ostala brez službe, sem na vseh straneh iskala novo priložnost. In ta se je sedaj ponudila v javni upravi. Ravno, ko sem izvedela za informacijo, sem bila povabljena na rojstni dan našega župana. Zbrala se je množica ljudi, ker je bil naš župan izredno priljubljen.

Naredil je pogostitev za svoj rojstni dan in povabil glasbenike. Na druženju sem razmišljala ali je primerno, da stopim do njega in ga povprašam o novi službi. Bil je njegov rojstni dan in ga nisem želela s tem obremenjevati. Potem pa je nekako nanesla priložnost, da sva za trenutek ostala sama za eno izmed miz in sem se opogumila. Župan me je sicer na videz poznal, nisva pa bila prijatelja, da bi kaj več vedel o meni. Zato sem izkoristila priložnost, da se mu predstavim tudi v poslovni obliki. Začela sem razgovor o razvoju mesta in navezala na službo, ki jo želim imeti. Nisem želela, da misli, da mi mora službo urediti amapk sem želela samo njegov nasvet. Čeprav je imel rojstni dan, se je prijazno in strokovno pogovoril z menoj. Bila sem mu hvaležna in še toliko bolj cenila njegovo delo.

Potem je sledila pesem, vse najboljše zate. Vsi skupaj smo jo v en glas zapeli in mu čestitali. Sledila so razna darila, ki so bila tudi zabavne oblike. Tako je moral naš župan plesati razne plese, igrati igre in na koncu so ga celo vrgli v bazen. Ker je to tudi nekako pričakoval, je seveda imel pripravljeno novo obleko. To je bil že dvajseti rojstni dan, ko smo župana vrgli v bazen. Postala je že kar tradicija. Na koncu so prinesli še veliko torto. Ples se je nadaljeval pozno v noč, glasbeniki pa so profesionalno zapeli in odigrali razne pesmi, od slovenskih do tujih avtorjev.