Lovski čevlji morajo biti prav tako močni, kot da bi šli v hribe


Ko govorimo o lovu, gre za teren, pri katerem nikoli ne vemo kakšen bo. Lahko je deževno in mokro, kar pomeni, da bo spolzko in blatno. Lahko gre za nek predel, kjer poti niso ravno urejene. To je lahko velik problem pri lovu, saj nismo več skoncentrirani na lov ampak na to kam stopimo. Zato je primerna obutev tu res pomembna. Potrebujemo močne in dobre čevlje.

Čevlji ne smejo biti prepustni in morajo biti dovolj trdi, da jih ne bomo preluknjali kar tako. Lovski čevlji so zelo pomembni. To je nekaj kar spada pod opremo samega lovca in žal mora tudi za čevlje poskrbeti. Po navadi gre za neke gorske bulerje ali kaj podobnega. morajo biti tudi visoki, tako da pokrijejo gleženj. Med potjo lahko namreč hitro stopimo narobe in si zvijemo gleženj. To seveda si nihče ne želi, vsi želijo biti produktivni med lovom in ravno zato so lovski čevlji prav tako zelo pomembni. Na primer moj dedek nikoli ni mel neke konkretne opreme za lov in med to štejem tudi čevlje. Lovski čevlji so nekaj kar si je želel kupiti a tega nikoli ni izvedel. Enkrat sem na skrivaj pogledala njegove čevlje in našla njegovo številko čevljev.

Lovski čevlji morajo biti prav tako močni, kot da bi šli v hribe

Šla sem v neko trgovino s čevlji. Tam sem jim rekla da rabim neke res močne čevlje, ki lepo objamejo gleženj in so topli. Rekla sem jim da gre za lovske čevlje. Takoj so vedeli kaj potrebujem in so mi to tudi dali. Naslednji dan sem jih nesla dedku in bil je zelo vesel. Probal jih je in bile so mu prav, hvala bogu. Sedaj je malo bolj pozoren na samem lovu in se ne obremenjuje s tem kam bo stopil. Čevlji so tako močni, da jih bo lahko imel za kar nekaj let in z njimi ne bi smel imeti nekih problemov.