Ko ti hujšanje ne gre in ne gre


Že kar nekaj let pridobivam kilograme in nikakor se ne morem spraviti hujšat. Zavedam se, da hujšanje potrebujem, ker na dolgi rok ne bo prineslo prav nič dobrega, a ne zmorem. Počutim se kot odvisnik od hrane, ker se mi zdi, da moram jesti non stop. 

Tako jem tudi ponoči, da ne govorim, koliko pojem v stresnih dnevih, takrat bi samo jedel, ker me hrana pomiri. Nerodno mi je, ker imam toliko kilogramov, tako sem se začel zapirati vase, ne hodim na pijače, ne pogovarjam se s puncami, ker mi je nerodno. Moja samopodoba je čisto na dnu. 

Kako bom prišel iz tega ne vem, me je pa strah, da bo še samo hujše. 

Pogovarjala sem se z eno punco, ki mi je bila všeč, povedala mi je, da razume, da je hujšanje čisto tuje. Tako da sem bil potem malo bolj vesel in pozitiven, ker me je nekdo razumel. Velikokrat se slišiva po telefonu in jaz ji povem svoje probleme, tudi na pijačo me vabi, pa ji odkrito povem, da nočem, ker me je sram moje debelosti.

Enkrat mi je poslala link za hujšanje, kjer se gre postopoma, ker je prepričana, da bi jaz samo to zmogel. Prebral sem si čisto vse in dobil motivacijo, a kaj, ko so prišli stresni dnevi in sem spet živel po starem, meni očitno hujšanje ne bo nikoli uspelo. 

Sedaj pred kratkim me je prijateljica presenetila, ko me je obiskala v službi, tako sem moral z njo na kavo. No, ko sva se zaklepetala ni več šparala besed in povedala mi je par takšnih stavkov, ki so me prizadeli. Imela je prav, da je zame edina rešitev hujšanje, a kaj, ko sem vedel, kako težko je to zame in da ne zmorem. Še danes sva prijatelja in jaz še danes nisem shujšal.