Ko se nočeš sprijazniti, da ti bo pomagala opornica za koleno


Včasih se nam zdi, da zmoremo vse in da bomo večno zdravi in vitalni, pozabimo pa, da leta tečejo in določeni zdravstveni problemi se začnejo kazati, tako sem sama izkusila bolečine v kolenih, opornica za koleno pa je bila moja rešitev.

Sprva sem bolečine prenašala, ker sem imela obdobje počitka in me ni motilo. Sem pa ljubiteljica teka in ko sem začela ponovno teči, so moja kolena nasprotovala. Kako sem bila nesrečna, kajti vedno ko sem šla tečt, so me kolena začela pošteno boleti in bila sem prepričana da je nekaj resnega in da mi opornica za koleno ne bo pomagala.

Tako sem že šla do zdravnika, na kar mi je rekel, da ni videti kaj hujšega in da bi bila dobra opornica za koleno. Sprva sem si mislila lari fari, ne bom zapravljala denarja in odšla sem domov. Na kar bolečine niso popustile in jaz sem zgubljala voljo do teka. Takrat pa sem postala žalostna. Nisem imela druge izbire, kot da opornica za koleno pristane na mojem kolenu. Eno koleno me je bolelo bolj kot drugo, ker pa si nisem mogla privoščiti kar dneh opornic, sem si kupilo eno in jo menjavala na kolenih, odvisno kako so me bolela. Moram reči, da mi je opornica za koleno pomagala pri teku in da sem spet začela uživati v teku. 

Ugotovila pa sem tudi vzrok bolečin v kolenih, ker kar nekaj časa nisem bila športno aktivna sem se zredila in to je povzročalo bolečine in ker mi je opornica za koleno pomagala, da sem spet lahko tekla, sem spet shujšala in kolena so me nehala boleti. Tako so bile bolečine v kolenih izvor mojih preveč pridobljenih kilogramov in da sem to rešila, mi je opornica za koleno še kako prav prišla, ker sem lahko tekla in hujšala.