Indijski oreščki so pomembna sestavina v receptih za zdrave sladice


Indijski oreščki spadajo med tiste sestavine, brez katerih si presnih sladic sploh ne moremo predstavljati. Te sladice so zelo zdrave, saj vsebujejo zelo zdravju koristne sestavine, kot so indijski oreščki, dateljni, suhe fige, suhe slive in brusnice. V presnih sladicah se pogosto znajdejo tudi druge vrste oreščkov, kot so lešniki in orehi, ki jim dajo še bolj specifičen okus. Povpraševanje po presnih sladicah zelo narašča, zato se ne gre čuditi temu, da narašča tudi povpraševanje po različnih vrstah oreščkov, med katerimi so indijski oreščki, ki sodijo v sam vrh po vsebnosti  kalcija in magnezija.

V naslednjih letih lahko upravičeno pričakujemo, da bodo presne sladice izpodrinile klasične. Takrat bodo indijski oreščki še bolj iskani in cenjeni. V svetu je vedno več slaščičarn, ki imajo v svoji ponudbi tudi zdrave sladice, nekatere med njimi pa so se celo odločile za izdelovanje izključno presnih sladic. Slaščičarji ugotavljajo, da so ljudje vedno bolj navdušeni nad takimi sladicami, saj se zavedajo, da so zdrave in si jih privoščijo brez kančka slabe vesti. Sedaj so najbolj cenjene pri veganih in vegetarijancih. Indijski oreščki se največkrat uporabljajo za pripravo testa za presne sladice. Zanimivo je, da je njihova priprava zelo preprosta in ne zahteva veliko časa. Zelo primerne so za uživanje v poletnem času, saj so zelo osvežilne.

Nekateri, ki so sladoled nadomestili s tovrstnim posladkom, ki ga hranijo v zamrzovalniku, so podali mnenje, da je taka hrana še bolj okusna in nasitna kot katerikoli sladoled. Na ta način zaužijete sladico, ki vam nadomesti hkrati sladoled in klasično sladico. Poleg tega boste zaužili tudi manj kalorij in veliko več koristnih snovi, ki bodo ugodno vplivale na vaše zdravje in počutje. Ljudje, ki so klasične sladice in sladoled zamenjali za presno hrano, zatrjujejo, da se po njenem zaužitju počutijo lažji in nimajo nobenih prebavnih težav.