Hčerka me je vprašala zakaj izpadajo lasje


Doma imamo najstnico, najina hčerka ima šestnajst let in imam občutek, da jo trenutno vse moti. Spreminja se v žensko, njeni hormoni so podivjali in kar naenkrat je nezadovoljna s sabo in s svojo okolico. Zadnjič me je vprašala zakaj izpadajo lasje, čeprav nimam občutka, da bi ji ravno toliko izpadali. Razložila sem ji, da je to čisto normalen pojav, še zlasti spomladi in da ravno tako ves čas rastejo novi, vendar mislim, da ni bila ravno zadovoljna z mojim odgovorom.

Že čez eno uro je po telefonu spraševala zakaj izpadajo lasje, kasneje sem izvedela, da je govorila s svojo najboljšo prijateljico in mislim, da tudi tokrat ni dobila pravega odgovora.

Hčerka me je vprašala zakaj izpadajo lasje

Naslednji dan je na obisk prišla moja sestra, ki je mlajša od mene in se z najino hčerko odlično razume. Ko sem nam kuhala kavo, sem že slišala vprašanje zakaj izpadajo lasje, tokrat je hčerka spraševala svojo ljubljeno tetko. Nasmehnila sem se, ker sem slišala podobne odgovore, ki sem ji jih sama dala prejšnji dan. Vendar je šla moja sestra vseeno korak dlje od mene.

Vzela je telefon in poklicala svojo frizerko, dala jo je na zvočnik in vprašanje zakaj izpadajo lasje zastavila tudi njej. Videla sem, da je to na hčerko naredilo velik vtis. Sestrina frizerka je na vprašanje zakaj izpadajo lasje povedala, da je lahko zato več vzrokov, da pa hčerki mogoče primanjkujejo vitamini B kompleks in vitamin D. Prav tako je lahko vzrok pomanjkanje selena, železa in cinka. Svetovala nam je, da kupimo prehransko dopolnilo, ki vsebuje večino teh sestavin in je namenjeno prav za lase. Ko je poleg tega dodala, da se ji bo s tem še izboljšala koža, sem vedela da bomo mogli takoj v trgovino. 

Hčerka sedaj pridno jemlje prehranska dopolnila in je zadovoljna, da ji je njena tetka spet prisluhnila in ji pravilno svetovala.