Gasilsko društvo kot simbol dobrosrčnosti in pomoči


Biti gasilec je nekaj častnega in zares dobrosrčnega, saj so gasilci simbol pomoči, predvsem pa so to ljudje, ki so se pripravljeni žrtvovati zato, da bi pomagali drugim. Ravno zaradi tega so se ljudje odločili, da bi ustanovili gasilsko društvo, v katerem bi lahko pomagal prav vsak, ki si to tudi želi.

Na celotni Sloveniji je v skoraj vsakem kraju možno zaslediti gasilsko društvo, ki ima v svoji ekipi tako mlajše in starejše člane. Starost seveda nikoli ni ovira, saj so vsi enako pripravljeni pomagati, ko pride do požara ali katerekoli druge nesreče.

 

Kako sploh postati gasilec?

Največkrat se to vprašanje porodi mladim fantkom, ki skozi risanke vidijo, kako zelo pogumni so gasilci. Iz tega niso izvzete niti deklice, saj je v gasilskih društvih ogromno deklic, ki so ravno tako zelo pogumne. Pot, ki jo je potrebno prehoditi, da bi postali gasilec in da bi bilo gasilsko društvo vaš drugi dom, pa vendarle ni tako preprosta.

Oseba, ki si želi postati gasilec, mora opraviti, kar nekaj izobraževanj in usposabljan. Oseba, ki se odloči, da bo to postala mora biti: strokovno usposobljena, kar pomeni, da ima opravljen začetni in nadaljevalni tečaj za gasilca, ima opravljen zdravniški pregled, ni v nobenem kazenskem postopku in ni bila nikoli pravnomočno obsojena, stara pa je do 18 do 63 let.

Gasilsko društvo kot simbol dobrosrčnosti in pomoči

 

Zakaj se odločiti za ta časten poklic?

Razlog je zelo preprost in to je, ker te tak poklic nauči zares veliko, gasilsko društvo svojim gasilcem nudi veliko izobraževanj, možnosti napredovanja, sklepanja novih prijateljstev in še mnogo drugih čudovitih stvari. Vsem ljudem, ki so delali ali pa še delajo za gasilsko društvo, to zares veliko pomeni in tega nikoli ne obžalujejo.

Samo delo je zelo razgibano in nikoli se točno ne ve, kaj se bo zgodilo oziroma kaj sploh pričakovati. Ravno to pa je tudi čar tega poklica.