Danes je ginekomastija pri moških kar prisotna


Ali jaz ne vem, ali se motim, meni resnično ni znana ginekomastija pri moških včasih, ne spomnim se, da so moški imeli takšne postave, še tisti, ki so bili močni, se mi ni zdelo, da imajo povečane prsi, danes pa je tega vedno več. Prav spomnim se enega moškega pevskega zbora, kjer so vsi moški nosili bele majčke in resnično sem bila šokirana nad postavami, ne da sem videla trebuhe, videla sem velike prsi pri večini in to je ginekomastija, ki jo danes moški kar imajo.

Ne morem verjeti, da se lahko tako veliko moških danes srečuje z to težavo. Kaj sploh je ginekomastija? To je, prekomerno izraženo žlezno tkivo dojk pri moškem in na srečo ga lahko operacijsko odstranimo, vendar pa si to naredijo redko kateri moški.

Res pa je, da je ginekomastija nevarna za moške srednjih let, takrat bomo začeli opažati, da se nekaj nabira na prsih in da to ni v redu, kajti pri mladih fantih tega skoraj ni, no seveda je tudi v nekaterih primerih.

Ali si lahko pomagamo sami?

Seveda si lahko, z pravilno prehrano in športnim življenjem, lahko naredimo marsikaj in ne bo potrebno nobene operacije. Kajti ginekomastija pride prav zaradi nezdravega življenjskega sloga in se maščoba počasi nabira po telesu in dojkah. Mislim, da moški se sprejmejo svoj zaobljeni trebušček, ko pa začnejo rasti dojke, takrat pa jih večina reče stop svojemu nezdravemu življenju, kajti resnično rast dojk ne morejo prekriti niti z majico, to se vidi in res ni prijetno za njih. Tako če jih ne zaobljen trebušček, jih pa ginekomastija spravi v red, da bodo poskrbeli zase in prav je tako. Le tako bodo lahko spet lepi in postavni in ne bo potrebno nositi širokih razvlečenih majic, da se ginekomastija ne bi opazila, ker vseeno pride poletje, kjer se bodo vaše velike prsi morale pokazati.