Čas za buče in bučkine kremne juhe


Jesenski čas je čas pridelkov, takšnih in drugačnih. Pri nas imamo ta čas ogromno buč in tako so na vrsti bučkini polpeti ali pa kremne bučkine juhice. Sama obožujem kremne juhice in tako jih v tem času pripravim vsak večer. Včasih je to tudi naša predjed, to pride v poštev predvem med vikendi, ko imamo več časa za pripravo oborkov. Moj mož točno ve, da je to čas, ko bo pojedel ogromno juh in se ne pritožuje. Ko pa sem kremne juhice ponudila mojim otrokom, so se najprej malo zmrdovali, danes pa jih tudi oni z veseljem pojedo. 

Enostavno se zavedam, da so kremno zelenjavne juhice zelo zdrave in dobre. Zato jih redno pripravljam. Je pa res, da nikoli ne mešam zelenjave, kremna juha je vedno sestavljena iz ene zelenjave, olja, česna in malo krompirja. Nikoli ne dodajam več vrst zelenjave, ker se mi zdi, da tako bolj okusimo okus določene kremne juhe. 

Čas za buče in bučkine kremne juhe

Otroci imajo najraje cvetačno kremno juho, jaz pa obožujem kremno juho iz buč. Tako naredimo kompromis in pripravljam pogosto obe. Ker pa je trenutno bolj čas za buče, je večkrat na mizi bučkina kremna juha, kot pa cvetačna. Pa dober tek!