Za hišo bo stala bioklimatska pergola večjih dimenzij


Za našo hišo v kateri imamo apartmaje smo se odločili zgraditi plažo z bazenom. Ker želimo gostom zagotoviti tudi senco in intimo smo se odločili da bom na strani, ki meji proti sosedom stala bioklimatska pergola, ki bo tudi obogatila prostor. Na tem mestu sedaj stoji betonska škarpa v višini dveh metrov.

Ker nameravamo zemljišče ki je za hišo znižati za dober meter in ob obstoječo škarpo postaviti nov podporni zid. Zid bomo oblekli s kamnom in mu dali lepši videz. Ob podpornem zidu bo nato stala bioklimatsak pergola velikih dimenzij dolžine vsaj sedem do deset metrov. Pod pergolo bomo namestili ležalnike eden do dva jacuzzija,. Z vmesnimi pregradami pa želimo zagotoviti tudi nekaj intimnosti in zasebnosti. Nova bioklimatska pergola bo imela tudi lamele ki jih bomo sami odpirali in zapirali in s tem dodajali ali zmanjševali senco pod pergolo. Želja je tudi da bi s premikanjem lamel zagotovili popolno vodotesnost pod pergolo v primeru dežja. Kot že samo ime pove so te pergole narejene tako da si lahko pod njimi ustvarimo svojo klimo.

Za hišo bo stala bioklimatska pergola večjih dimenzij

Seveda imajo urejeno odtekanje deževnice preko vgrajenih žlebov je nato meteorna voda speljana v odtoke v tleh in nato dalje v kanalizacijo. Nismo še izbrali dobavitelja nove pergole, vsekakor pa nameravamo izbrati med najboljšimi. Letos jeseni nameravamo v ta namen obiskati sejem v Riminiju, ki je namenjen proizvajalcem opreme za hotelirstvo. Obiskali bomo tudi sejem dom v Ljubljani. Na tem sejmu smo že večkrat našli ustrezne dobavitelje. Običajno se posvetimo razstavljalnem izdelka ki ga želimo kupiti se pozanimamo o vseh posameznih detajlih in se nato odločimo za najboljšega dobavitelja. Ko bomo imeli zbrane tri dobavitelje bomo na osnovi izdelanih cenovnih ponudb in pogojev montaže in servisiranja in vzdrževanja izbrali enega dobavitelja.

Želimo si da bi bila bioklimatska pergola tudi okras naše plaže, zato moramo dobro načrtovati njeno izvedbo in postavitev.